Марс и Венера-продължение…

И един жокер от моя опит със семейни двойки-“55 литров варел”. Практикуването му показва,че дава много добри резултати, подобрява общуването и емоционалната близост в двойката.
Нуждата на жената от романтика,любов и привързаност може да се сравни с 55 литров варел.Умният мъж започва да го пълни още сутринта.Преди да станат сутрин,той ще я прегърне и ще и каже няколко нежни думи /5 литра/.По време на закуска също ще я похвали за нещо/5 литра/.Преди да излезе ще я целуне и прегърне/5 литра/.През почивката ще и се обади,за да и каже,че мисли за нея/още 5 литра/.
Вечерта,когато се прибере,преди да погали децата или кучето,отново ще я прегърне нежно,ще и се усмихне и ще я целуне/10 литра/.Следва похвала за вечерята/5 литра/.Въпреки,че води децата на различни мероприятия,плаща сметките,работи на компютъра,той ще отдели 10 мин.,за да поговори с нея за нещо по-важно/15 литра/.Отивайки към хола ще я погали нежно/5 литра/.И когато си легнат може да бъде сигурен,че е запълнил 55 литровия варел с любов/без да си губи времето/.Колко дълго ще бъде пълен варелът?През нощта той се изпразва. Но съобразителния мъж ще разбере,че за да бъде щастлива жена му,ще трябва да го пълни всеки ден.
Ето и няколко витаминчета – “Всеки ден е по-хубав,защото те имам!”, “Най-щастливия ден в живота ми е този,в който те срещнах!”, “Сега те обичам повече от тогава,ти изпълваш живота ми!”,”Означаваш за мен повече,отколкото мога да изразя това!”….И всичко друго,което можете да се сетите,за да накарате жената до вас да ви боготвори ;*
Любовта може да бъде показвана,чрез прегръдка и целувка,но и по много други начини.Чрез незабележими действия на нежност-държането за ръка докато гледате телевизия,леко изпълнено с любов потупване,докосване на косата с пръсти…Този вид израз на привързаност носи удоволствие,подобно на стоенето пред камината,радвайки се на играещите пламъци…..Няма нужда от думи……
В следващата ми публикация ще поговоря за отношението на жената и какво би могла практически да направи за своята връзка.
Центърът за психично и социално израстване организира практически семинари в областта на общуването в семейството,които биха били полезни за вас.