НЯКОЛКО ОТМЕТКИ ЗА ЩАСТЛИВ БРАК

1270756_634_354
Попитайте щастливо женените какви са техните тайни и ще откриете, че отговорите им се свеждат до: общуване, уважение, благодарност, благосклонност, доверие и приятелство.
Прочетете следните 10 вдъхновяващи цитата и вижте дали вашият брак е описан от тях:
„Успехът в брака не идва, когато намерите правилния партньор, а като бъдете правилният партньор.” – Барнет Брукнър
Тайната на истинската любов е да се превърнем в любовта, която търсим. Ако искате някой да ви обича, почита и да ви оцени, значи трябва да се научите да обичате, почитате и цените първо себе си. Защо ли? Защото учим другите как да се отнасят с нас по начина, по който ние се отнасяме към себе си. Превърнете се сами в любовта на живота си и любовта на живота ви ще ви намери.
„Ако повечето ви спорове започват леко, бракът вероятно ще бъде стабилен и щастлив.” – Джон Готман
Вместо да се развикате или да нападате любимия, когато има някакво неразбирателство, започнете като му кажете какво цените в него. В разговора обсъдете само един проблем, а накрая завършете с нещо мило. Много по-вероятно е успешно да избегнете разминаванията помежду си, ако просто се съгласите да имате различни мнения, отколкото, ако се нападате с грозни думи.
„Всяка любовна история е красива, но нашата ми е любима.” – неизвестен автор
Сравняването наистина отнема радостта. Когато двойките почнат да сравняват брака или своята любовна история с тази на другите, или с холивудските сюжети, може да си помислят, че изостават. Обгрижвайте, развивайте и празнувайте своята любовна история!
„Не липсата на любов, а липсата на приятелство, създава нещастни бракове.” – Фридрих Ницше
Дръжте се за ръце. Шепнете си. Играйте. Отделяйте време един за друг. Бъдете интересни и заинтересовани. Ухажването и приятелството, които първоначално са ви събрали, не трябва да спират, след като вече сте си казали „да”. Добрите и лошите моменти в живота се преживяват по-лесно когато знаете, че ще ги посрещнете с най-добрия си приятел.
„Много бракове щяха да са по-добри, ако съпругът и съпругата осъзнаваха, че са на една и съща страна.” – Зиг Зиглър
Когато сте казали „да”, сте обединили сили, хванали сте се за ръце и сте вървели към олтара заедно като задружна двойка. Когато децата, парите, родителите, работата и домът опитат да развалят щастието ви или да ви разделят, помнете – в един отбор сте!
„Прасчо забеляза, че дори и да имаше много малко сърце, то можеше да побере голямо количество благодарност.” – Мечо Пух
По какъв начин те обичам? Нека преброя. Бъдете благодарни. Започнете всеки нов ден с благодарност. Колкото повече благодарност трупате в сърцето си, толкова по-малко негативизъм и критика ще има в него. Така ще сте по-малко заядливи и раздразнителни, когато се приберете от работа или любимият ви човек несъзнателно ви нарани чувствата.
„Щастието не е нещо, което идва наготово. То произлиза от собствените ни действия.” – Далай Лама
Щастието ви е ваша отговорност. А щастието на партньора ви си е негова отговорност. Не бъркайте – любовта на живота ви не е длъжна да ви осигурява щастие.
„Ти не прошепна в ухото, а в сърцето ми. Не целуна устните, а душата ми.” – Джуди Гарланд
Всеки ден в следващите 30 дни пробвайте 30-секундната целувка. Точно така, целунете любимия си. Целуването намалява безпокойството и спира ненужните мисли в главата. Увеличава нивата на хормона окситоцин, който успокоява много и дава усещане за мир. А и не забравяйте да се прегръщате. Прегръдките намаляват стреса и напрежението и също успокояват.
„Със съпруга си сте едно цяло, докато не повярвате на мисълта, че той трябва да изглежда по определен начин, да ви дава нещо и да бъде нещо друго от това, което е.” – Байрон Кейти
Позволете на партньора си да бъде себе си. Не си въобразявайте, че той трябва да се промени, за да отговори на очакванията ви.
„Оставете пространство във вашата обвързаност и оставете ветровете на небесата да танцуват помежду ви. Обичайте се, но не правете връзка от любовта: по-скоро я оставете да бъде плаващо море между бреговете на душите ви.” – Халил Джубран
Разграничете се от партньора. Вие сте отделен човек, а не нечия половина. Не сте липсващото парче в пъзела на нечий друг живот. Следвайте мечтите си и позволете на любимия си да направи същото. Бракът ще процъфти, щом две цялостни личности се съберат, за да се превърнат в една сила, която няма равна на себе си.
Източник: Lifehack.org