СТРАТЕГИИ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТРАХОВЕ 2

12524193_1115507238473952_3350184819927064532_n
Продължениве от предходната ми статия за страховете и справянето ни с тях….
Първата стратегия,която ви предлагам е ДЕЙСТВИЕТО.Ако действаш страха намалява.Да си решителен,да не се отказваш,отново и отново,въпреки провала.Но ако всичко това е самоцел,без точно да знаеш защо го правиш,си обречен на провал.Нужно е да имаш двигател,цел,зради която си струва труда.Втората стратегия са НАВИЦИТЕ. Нужно е да си създадеш ритуали,които да ти гарантират,че всяка сутрин ще се чувстваш прекрасно.Помисли,какво е това,което ще те накара да си във форма.За начало избери едно действие,но го прави всяка сутрин(бягане,фитнес,медитация,душ….).Ако точно в този момент си решил-запиши го,сега…да,точно сега!
Трето, помисли КАКВО ПРАВИТШ,когато те е страх? Помисли и го промени.Затвори очи и помисли за страха,колко възможности си пропуснал,заради него,усети цената,която плащаш,какво пропускаш в бъдеще,усети болката от загубата на всичко,което губиш.След година,две…цял живот от какво ще бъдеш лишен,заради страха.Колко болка ще изпиташ,колко висока ще бъде цената на съжителството със страха.Страхът ще е там винаги…усети цената.Ако той контролира теб и живота ти,къде ще те отведе това?А сега се научи да действаш,въпреки болката,провала и временната загуба.Никога не можеш да предвидиш всичко и да се предпазиш! Просто действай!Ако ти не вземеш решение,въпреки страха-живота ще го направи вместо теб,но това ли ще е което искаш?Тогава ще трябва да се съобразиш с поставените отвън условия.Тогава вече нищо няма да зависи от теб!Приеми,че страха ти показва къде още имаш да се развиваш и да работиш. А сега си представи момента без страх,липсва от живота ти…как се чувстваш,как го преживяваш?….Сега отново усети болката,живеейки със страх,увеличи я,преживей отново! Как се чувстваш? Искаш ли да продължаваш да живееш в страх???…
А сега напиши какво е ПЪРВОТО НЕЩО,КОЕТО ЩЕ НАПРАВИШ,КАКВО И КОГА! Реши го сега и го направи! Важното е винаги първото действие! Първата крачка е решителна за преодоляване на което и да е препятствие! Така че,действай! Всичко е в твои ръце! Успех!
Ако си взел решение за сбе си,можеш да ми пишеш на лични…Похвали ми се!