Хипноза и хипнотерапия

hypnoses1КАКВО Е ХИПНОЗА?

Хипнозата е много нормално и естествено състояние на съзнанието.
Хипнозата е състояние на силно фокусирано внимание, където периферното разсейване е минимално или изключено. Характеризира се с повишена внушаемост. Това е естествен начин за достъп до подсъзнанието.Хипнозата задминава критичния фактор и позволява директно взаймодеиствие с подсъзнанието. Хипозата позволява на човек да възприема нещата различно. Не нужно да вярваш в хипнозата за бъдеш хипнотизиран. Провежданите с години изследвания, както неврофизиологични, така и психологични показват, че в състоянието на хипноза настъпват промени в когнитивната, емоционалната и поведенческа сфери , които създават благоприятен психофизиологичен фон за промени, които в нормално състояние са трудни или невъзможни.

Хипнотерапевт е човек, който довежда друг до много спокойно и релаксирано състояние, като използва различни техники за да му помогне да подмине критичния фактор на неговото съзнание и да достигне до подсъзнанието. Хипнозата се появява когато критичния фактор бъде убеден да си почине, след което избрани внушения може да бъдат включени в подсъзнанието.

Областите на приложение на хипнозата са много: справяне с определени симптоми, неврози, фобии, разстройства на съня, стресови състояния, депресии, анорексия, булимия. Използва се и за намаляване или премахване на болката в общата медицина, акушерството, стоматологията, за справяне със зависимости /тютюнопушене, алкохолизъм, наркомании, зависимост към хазарт/, при гризене на нокти, заекване. Има и малко известни области на използване на хипнозата, например справяне с емоционални проблеми, при сълзене на едното око, увеличаване гръдните обиколки на жени, “депрограмирането” и психотерапията на бивши членове на деструктивни секти.
В редица от случаите е необходима съвместна работа на хипнотерапевта с други специалисти – лекар, сексолог, логопед. Ако човек обаче е претърпял тежки физически и психически травми, малтретиране, природни бедствия, изнасилване – това са проблеми, при които трябва да се работи много внимателно, постепенно, с много проучване. Хипнозата не може да се използва преди пациентът да е готов за връщане към травмата и нейното реконструиране. Трудно приложима и с висок ранг е хипнозата при психично болни и по-специално при шизофреници.

Колко е ефективна хипнозата?

След приемането на хипнозата и хипнотерапията от Американската Медицинска Асоциация през 1958г. като законен терапевтичен метод, през седемдестте и осемдесетте години на миналия век са проведени огромно количество изледвания за ефективността и полезноста от хипнозата. Клинични и експериментални доказателства за ефективността на хипнотерапията при зависмости, отслабване, фобии, безсъние, депресия, стрес, тревожност и др. Резултатите са публикувание от Американската Асоциация за Клинична Хипноза:

След един сеанс: успех между 17% – 20%
След три сеанса: успех между 45% – 50%
След пет сеанса и повече: успех между 85% – 90%

В допълнение проф. д-р Алфед А. Бариос провежда многогодишно изледване за ефекитвността на психотерапията и хипнотерапията и достига до следните резултати:

Психоанализа 38% възстановяване след 600 сеанса
Поведенческа терапия 72% възтановяване след 22 сеанса
Хипнотерапия 93% възстановяване след 6 сеанса

Хипнозата е може би един от най-ефективните начини да се постигнат желаните промени за много кратък период от време. Хипнотерапията облекчава широк обхват от проблеми след няколко часа лечение.

 

ПРОБЛЕМИ КОИТО СЕ ПОВЛИЯВАТ ОТ ХИПНОЗАТА И ХИПНОТЕРАПИЯТА

Алергии Анорексия Астма Безсъние Булимия Гняв Главоболие Депресия Зависимости Мигрена Подобряване на паметта и концентрацията Облекчаване на хронична болка
Панически Атаки Самооценка Самоувереност Заекване
Преяждане Отслабване Сексуални Проблеми
Отказване на цигари Стрес

ТЕЛ 0883501900

 

 

ТЮТЮНОПУШЕНЕ??….ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШИМ!otkazvane_na_tjutjunopusheneto

 

Всеки, който се е опитвал да се откаже от пушенето на цигари знае колко е трудно да се пребори с този вреден навик. Факт е, че това е възможно и половината от всички възрастни пушачи са успяли да откажат цигарите завинаги. Много от пушачите са в състояние да се откажат от пушенето на цигари чрез замяната му с различни, положителни навици, без да се налага да изпитват симптомите при отказване. До момента, най-ефективният и лесен начин, известен за отказване от тютюно пушенето е хипнотерапията.
С хипноза за спиране на тютюнопушенето ще се научите да поемете контрола над мисли и навици, които ви предизвикват да вземете цигара.Хипнотерапията помага за поддържане мотивацията за отказване от тютюнопушене чрез укрепване на вярванията, които пораждат желанието за отказване.Силна воля също е необходимa, за да се откажат цигарите. Човек се нуждае от воля и мотивация, но е доказано, че с хипнотерапия е пет до петнадесет пъти по-вероятно да успее, отколкото от само със силата на волята.
Пушачите стават заложници на навика да запалят цигара и да пушат. Ето защо много хора, които са се опитвали да се откажат от пушенето с никотинови лепенки или дъвки не са в състояние сами да се откажат. Те преодоляват физическата зависимост, но не могат да се откажат или да заменят ритуала на пушене на цигари, който се е превърнал в психично пристрастяване и източник на удоволствие и освобождаване от стрес.

Техниките на хипнотерапията водят до премахване на този навик. Като инструмент за релаксация, хипнозата спомага за ефективното освобождаване от тревожност и стрес, така че да се загуби желанието за пушене на цигари.

Как хипнозата се използва за спиране на тютюнопушенето ?
Хипнотични техники често са използвани за лечение на тютюнопушенето и включват покани на пушачите да визуализират цигариге с неприятни ситуации, такива като сухота в устата, дим автобус, или с отрицателни резултати, като например рак. Предложения често се дават за насърчаване на пушачите да вярват, че те ще загубят желание да пушат, а също така имат за цел да им помогнат да се справят с отказа. Една популярна техника, наречена метод Spiegel е стимулираща пушачите да се концентрират върху три идеи: 1) пушенето е отрова за тялото, 2) ще ви е необходим орган, с който да живеете, 3) до степен, че да искаш да живееш, ти дължиш на тялото си уважение и защита.
СТРУВА СИ ДА СЕ ОПИТА! АКО РЕШИТЕ ЧЕ ТОВА Е ВАШИЯТ МЕТОД ИЛИ ИМАТЕ ВЪПРОСИ,ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛ 0883501900!

 

 ПОВЕЧЕ КИЛОГРАМИ-ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ПРОБЛЕМ!kilogrami1

С настъпването на пролетта и отминаване на зимата,идва нуждата да се поразтоварим от тежките храни и понатрупаните килограми.Един много добър метод е хипнотерапията!За разлика от всички други методи и диети този не изисква никакви усилия. Единствено условие е човек да се подложи на лечебен транс, по време на който получава достатъчна мотивация да се храни по най-добрия за него начин.
Освен самото отслабване, се случват още няколко полезни неща за тялото: човек започва да се чувства много по-спокоен, спи по-добре, храни се с удоволствие, общува по-свободно.
Хипнозата за отслабване има дълготраен ефект – веднъж започнало, отслабването продължава с месеци. За влизане в хипноза има само едно условие – достатъчно добър слух. Няма никакви други противопоказания, няма вредни ефекти, няма никакви опасности. През цялото време човек осъзнава какво се случва с него, чува всичко, чувства се буден.
Излиза от транса напълно отпочинал, спокоен и освежен като след дванайсет часов сън.
АКО ТОВА Е ПРЕДИЗВИКАЛО ВАШИЯТ ИНТЕРЕС,ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛ. 0883501900