Лъжите мъжки…

sbm-620x264Какво ли се случва,когато “хванете” мъжа в лъжа и решите да се конфронтирате с него?
Ето някои реакции,които може да очаквате
1. Отрича
2. Омаловажава значението на лъжата
3. Спори,че лъжата е изключение
4. Измисля извинения
5. Обвинява вас
6. Измисля оправдания
7. Поставя под съмнение способността ви да различавате фактите от измислиците
8. Обвинява ви в липса на здрав разум
9. Подчертава благородното намерение на лъжата
10. Преоформя лъжата като чисто прагматична или като полуистина
11. Настоява,че чувствата му са истински
12. Скрива се зад твърдението,че всеки прави грешки или, че е кривнал от правия път без да иска
Навярно ви звучи много познато…:))) И за да не изглежда крайно феминиско моето изказване, ще публикувам и други мои наблюдения, включвайки и “нежния” пол.

И сега искам да сложа някои от мъжките лъжи под микроскоп/с обещанието,че ще сторя същото и с женските/.
“Обаждам се само на теб.”
Как ви звучи??? Тази красота е завършен хибрид от двете най-разпространени мъжки лъжи: “Ти си единствената” и “Ще ти се обадя”. И двете фрази са много очарователни. Първата по моему попада в челната тройка на най-баналните лъжи. Втората, която е редовен мъжки начин на сбогуване, и която почти винаги остава само на думи,заема още по-почетно място в арсенала на лъжците. “Ще ти се обадя” се възприема от жената като съвсем искрено намерение за продължаване на връзката, а не като ритуал за сбогуване,каквато е всъщност. За мъжа “Ще ти се обадя” означава, че ще се обади точно толкова,колкото и изразът “Хайде до скоро виждане” е реално намерение да се видите скоро със същия човек. Резултатът?- Разочарование,последвано от яд,че сте се разочаровали. В случая мъжът има психика на купувач,т.е. той заделя временно стоката и продължава да обикаля, за да види какво още се предлага на пазара.Ползата за него е,че по някое време може да реши да задълбочи познанството си,да се колебае дали да продължи връзката си, но в това време жената няма да започне все още да си търси друг. Как се чувства тя,няма никакво значение.Значение има единствено неговия контрол над ситуацията и гарантирания избор.

….И продължавам с лъжите на “силния” пол..
“Искам да прекарам остатъка от живота си с теб!!!!!”
Просто майтап! Фразата е много полезна,особено,ако е казана убедително в точния момент. Ако жената е влюбена или търси постоянна връзка,съвсем нормално е да се почувства сигурна,уверена и щастлива. Но приказките от типа “щастие до гроб” са най-разпространените лъжи,които мъжете казват,и на които жените вярват…поне до известно време. И това не е планирано изказване от мъжа,а в момента “просто му идва от вътре” или пък смята,че жената иска да чуе това. Основният проблем е,че повечето жени,които обичат един мъж,не искат да повярват,че той би лъгал точно за това.За това реагират с упорита наивност на лъжата,”която искат да чуят”, изречена точно преди мъжът да се изнесе на пръсти през задната врата. Обещанието “любов завинаги”,подхвърлено без сериозни намерения,наранява много дълбоко….

Такаааа……. Както обещах,ще разгледам и една чисто женска лъжа.
“Ти си страхотен любовник!”…Лъжа или сексуална етикеция???Това зависи както от очакванията на двете страни,така и от техния опит. Това е една от онези любезни лъжи,които успокояват посърналото мъжко Его.Но,това незаслужено ласкателство не е ли вид загуба?! Вие повдигате самочувствието му,но какво печелите в замяна???..Той си мисли,че е страхотен,но вие знаете,че не е така.Когато го ласкаете незаслужено,единственото,което получавате,са непосредествени загуби в краткосрочен план и вероятност за взаимно неудовлетворение в бъдеще.Далеч по-разумно е дори това,да не казвате на мъжа до вас какво искате от него в секса и поне да се въздържате от похвали за онова,което не ви харесва.Въпреки,че мъжете не се оплакват от подобно креватно ласкателство,повечето жени определят тази лъжа като една от най-успешно използваните за повдигане на мъжкото самочувствие.